Hlavní obsah

Kotrouš s dovoláním u Nejvyššího soudu neuspěl, je prý neopodstatněné

Nejvyšší soud odmítl dovolání bývalého ředitele pražských strážníků Vladimíra Kotrouše. S konečnou platností si tak odpyká pět a půl roku ve vězení. Kotrouš byl odsouzen za přijetí úplatku v souvislosti s poskytováním autoservisu pro městskou policii, do vězení nastoupil v březnu. Jeho dovolání označili soudci za zjevně neopodstatněné, zdůvodnil mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Kotrouš odchází od soudu, který koncem loňského roku projednával jeho případ.

Článek

Kotrouš v dovolání navrhl, aby NS vrátil případ na úplný začátek, tedy k soudu prvního stupně. Své odsouzení označil za nezákonné a nedůvodné. Stěžoval si také na údajně příliš přísný trest. Podle Nejvyššího soudu ale Kotroušovi hrozilo pět až 12 let vězení, vyměřený trest je proto na spodní hranici sazby.

Podle pravomocného verdiktu si Kotrouš řekl o úplatek za to, že zajistí trvání smlouvy městské policie s autoservisem Jíša. Chtěl tak získat nejméně 1,2 miliónu korun. Podle spisu Kotrouš převzal od majitele servisu na dvou schůzkách nejdříve 200 tisíc korun a poté dalších 150 tisíc korun. S druhým úplatkem jej detektivové zadrželi v jeho služebním voze.

Kromě vězení má bývalý šéf pražských strážníků i pětiletý zákaz pracovat v bezpečnostních ozbrojených sborech, soud mu také nařídil zaplatit pokutu 400 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám