Hlavní obsah

Obludný výkřik jednoduché osoby. Hájek kritizuje Angelinu Jolie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodnutí americké herečky Angeliny Jolie nechat si z preventivních zdravotních důvodů odstranit prsní žlázy zaujalo i spolupracovníka exprezidenta Klause Petra Hájka, který rád provokuje svými "nekorektními názory". Podle jeho názoru se herečka stala obětí "strašlivého průmyslu smrti", kterým je současné západní zdravotnictví. Šlo prý o obludný výkřik nejen současné medicíny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Hájek

Článek

"Stala se typickou obětí tohoto nebezpečného produktu západní civilizace, ale pro svou naivitu současně i nosičem marketingového poselství," napsal Hájek na svém webu Protiproud s poukazem na pozornost, kterou rozhodnutí Jolie věnovala média.

Podle Hájka, který herečku s poukazem na její politické aktivity prezentuje jako "značně jednoduchou osobu", se Jolie i s manželem Bradem Pittem stala součástí kampaně, která má "dodávat další 'lidský materiál' strašlivému průmyslu smrti".

Lobby farmaceutických a zdravotnických firem podle Hájka vytváří u zdravých lidí "psychózu strachu a úzkosti", aby jim následně nabídla řešení v podobě operačních zákroků, léků či očkování.

"Jde o naši svobodu, nikdy se nestaneme stroji"

Hájek zpochybňuje zjištění lékařů, podle nichž herečce s poukazem na rodinnou anamnézu s vysokou pravděpodobností hrozilo, že dostane rakovinu prsu. Vyčíslení pravděpodobnosti je podle Hájka toliko marketingovým produktem, který má především omezit svobodu.

Foto: Carlo Allegri, ČTK/AP

Angelina Jolie

"Marketingové kampaně vytvářejí strach a nabízejí naději. Dvě hlavní osvědčené položky manipulace naší svobodou," tvrdí Hájek, který se vrací i k "oblíbenému" tématu škodlivosti kouření.

"Nikdo sice nedokázal, že kouření způsobuje rakovinu plic, ale stojí to na každé krabičce cigaret a stále to omílají v médiích lékařské 'autority'," pohoršuje se Hájek, podle něhož je problém rakoviny plic komplexnější a všechny nemoci podle něj startují takříkajíc "v hlavě".

"Nemáme všechno ve svých rukou. Nikdy se nestaneme stroji, u nichž je možné výměnou 'součástek' libovolně 'prodlužovat životnost'," uzavírá Hájek a mnohoznačně dodává, že "život a smrt jsou totiž o něčem úplně jiném" a kauza Jolie patří pouze do temné hry o svobodu jednotlivců, států i národů.

Reklama

Výběr článků

Načítám