Hlavní obsah

Počasí bude do poloviny května teplotně průměrné až lehce nadprůměrné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V období od 22. dubna do 19. května bude počasí teplotně průměrné až lehce nadprůměrné, uvedl Český hydrometeorologický ústav v měsíčním výhledu. Nejteplejšími dny nadcházejícího týdne přitom budou čtvrtek a pátek, kdy má být přes den až 26 stupňů. Na víkend se má ochladit na 14 až 19 stupňů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Průměrná teplota v Česku od 22. dubna do 19. května vypočítaná z údajů za roky 1981 až 2010 činila 12,6 stupně Celsia, průměrný úhrn srážek dosáhl 54 milimetrů, což znamená 54 litrů na metr čtvereční.

„Jako celek očekáváme období od 22. dubna do 19. května teplotně průměrné až jemně nadprůměrné. Poslední dubnový týden by měl být teplotně průměrný až nadprůměrný. Začátek května se jeví jako teplotně průměrný až podprůměrný. Týden od 6. do 12. května opět teplotně průměrný až nadprůměrný. Poslední týden daného období vychází na teploty kolem dlouhodobého průměru,“ konstatovali meteorologové.

V týdenní předpovědi meteorologický ústav uvádí, že v pondělí bude skoro jasno až polojasno, během dne přibude oblačnosti a místy, zejména v západní polovině Čech lze čekat přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty budou mezi osmi až čtyřmi stupni, nejvyšší denní 16 až 20.

do středy by se nejvyšší denní teploty měly pohybovat kolem 20 stupňů. Ve čtvrtek a v pátek vystoupá rtuť teploměru na 21 až 26 stupňů. O víkendu se však mírně ochladí, denní teploty by měly být mezi 14 až 19 stupni Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám