Hlavní obsah

Strašili národ, tvrdí Schwarzenbergův tým o slovech Zemana a rodiny Klause

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hysterie, kterou vyvolali budoucí prezident Miloš Zeman a rodina stávající hlavy státu Václava Klause byla účelovým strašením národa, rozloučili členové volebního týmu poraženého kandidáta Karla Schwarzenberga. Výsledek voleb nicméně nechtějí jeho členové zpochybňovat.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Karel Schwarzenberg mezi svými příznivci v pražském Lucerna Music Baru

Článek

Tým poděkoval voličům a přiznal, že naděje na výhru nebyly valné. Za úspěch proto považuje již Schwarzenbergův postup do druhého kola.

"K tomuto výsledku se probojoval z pozice outsidera voleb. Na počátku kampaně měl okolo šesti procent voličských preferencí a do finále postoupil těsně z druhého místa. Nakonec získal podporu 2,2 miliónu občanů," připomněli spolupracovníci, kteří ocenili i to, že Schwarzenbergova kampaň byla na rozdíl od protikandidátovy slušná a kultivovaná.

"Hysterii vyvolanou Milošem Zemanem a rodinou Václava Klause vnímáme za účelové strašení národa. Z dlouhodobého hlediska považujeme tento způsob vedení boje za nebezpečný a destruktivní," uzavřel tým téma tzv. Benešových dekretů.

"Přesto, že Miloš Zeman a jeho tým použili ve volebním boji lživých argumentů na hranici zákona, nebudeme průběh voleb napadat, neboť jejich výsledek je zřetelný," uznali Schwarzenbergovi spolupracovníci s tím, že jejich společná mise skončila.

Občany vyzvali, aby se zapojili do kultivace politického prostředí a občanského života.

Reklama

Výběr článků

Načítám