Hlavní obsah

Politik, který kradl plakáty Sulovskému, odchází z ČSSD

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Člen zastupitelstva městského obvodu Ostrava-Jih Lukáš Balcařík (ČSSD), kterého policie stíhá kvůli krádeži více než stovky předvolebních plakátů senátora Leopolda Sulovského, v pondělí přerušil členství ve straně. Mandátu zastupitele se však nevzdal.

Foto: Novinky

ilustrační foto

Článek

Balcařík oznámil, že přeruší členství v ČSSD a vzdá se některých funkcí, které jako zastupitel získal. Výzvě, aby složil mandát a odešel ze zastupitelstva, ale nevyhoví.

K úplnému odchodu z komunální politiky Balcaříka minulý týden vyzvalo předsednictvo městského výkonného výboru. Lhůtu dostal do pondělí.

„Pana Balcaříka jsme dnes znovu vyzvali, aby se vzdal mandátu zastupitele. V případě, že tak neučiní, požádáme klub zastupitelů ČSSD, aby mu zrušil členství klubu,“ řekl v pondělí večer mluvčí ostravské ČSSD Adam Rykala.

Balcařík byl členem volebního štábu senátorského kandidáta Karla Sibinského (ČSSD). Podle policie krátce před prvním kolem voleb z ostravských ulic posbíral více než stovku velkoplošných reklam Sulovského, který kandidoval za Hnutí Ostravak a ve volbách nakonec starostu Sibinského porazil.

Balcaříka se podařilo usvědčit díky kamerovým záznamům. Ten se pod tíhou důkazů přiznal, omluvil se a uhradil škodu. Sibinský o jeho aktivitě podle svých slov nevěděl.

Reklama

Výběr článků

Načítám