Hlavní obsah

Závod o Hrad: Proč do toho Fischerová, Franz ani Okamura nešli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál internetové televize Stream.cz, který ukazuje prezidentské kandidáty v netradičním světle, končí dílem o těch, kteří v projektu odmítli účast. Diváci se tak v krátkém videu dozví důvody, proč se Závodu o Hrad neúčastnili Vladimír Franz, Tomio Okamura a Táňa Fischerová. Některé z nich jsou přinejmenším pozoruhodné.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vladimír Franz

Článek

Prezidentský seriál Stream.cz, jehož všechny dosavadní díly dosud zaznamenaly skoro 1,5 miliónu zhlédnutí, končí dílem o absentujících kandidátech.

„Moc si vážíme všech politiků, kteří s námi přistoupili na koncept nesedět jen v kravatě u stolu, a během natáčení se předvést i při nějaké lidštější aktivitě,“ říká moderátor Pavel Zuna. „Zvlášť, když vezmu v úvahu, že někteří z nich jsou už v důchodovém věku, a přesto se s námi například téměř sedmdesátiletý Přemysl Sobotka honil po tenisovém kurtu a ještě starší Karel Schwarzenberg provozoval lehkou turistiku.“

Foto: Michaela Říhová, Právo

Táňa Fischerová na archivním snímku

Někteří kandidáti na tento koncept nepřistoupili, i když jim štáb Stream.cz nabízel takřka cokoliv od stolních her až po bowling. „Odmítnutí samozřejmě respektujeme, ale máme pocit, že diváci mají právo znát jeho důvody i argumentaci. I ta totiž o kandidátech něco vypovídá,“ přidává režisér projektu Martin Krušina.

Co se objevilo v komunikaci s týmem Tomia Okamury, s Vladimírem Franzem či Táňou Fischerovou, můžete vidět v krátkém shrnujícím videu ZDE

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomio Okamura

Závod o Hrad byl produkčně nejnáročnějším pořadem Stream.cz v roce 2012. Redakce oslovila všechny prezidentské kandidáty s jedinou podmínkou, aby si vybrali libovolnou sportovní aktivitu, kterou by předvedli před kamerou. Ve hře byly i šipky, turistika či šachy.

Předchozí díly s opravdu sportujícími kandidáty můžete vidět ZDE.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám