Hlavní obsah

Dlouhý vyřazení z boje o Hrad respektuje

Právo, Novinky, jas, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vladimír Dlouhý, jehož odvolání proti vyřazení z boje o post prezidenta ve čtvrtek zamítl Nejvyšší správní soud, se chce nejprve seznámit se zdůvodněním. Pokud neshledá zásadní problémy, nebude se obracet se stížností na Ústavní soud. Dlouhý to uvedl v tiskovém prohlášení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Dlouhý

Článek

"Pokud můj právní tým neshledá v odůvodnění Nejvyššího správního soudu zásadní pochybení, budu postupovat v souladu se svými dřívějšími prohlášeními a nebudu hledat zastání u Ústavního soudu," uvedl Dlouhý, který si chce ponechat čas na zvážení do pondělí 17. prosince.

Podle Dlouhého bylo jasné, že zákon o přímé volbě není dokonalý a může se obrátit proti nezávislým kandidátům. "Jsem nicméně přesvědčen, že jsem získal podpisy více než 50 000 občanů podporujících moji kandidaturu na prezidenta České republiky," dodal Dlouhý, který stejně jako Tomio Okamura vypadl ze hry. [celá zpráva]

Rozumné rozhodnutí, shodují se další kandidáti

Podle jednoho z kandidátů Jana Fischera zvítězil v rozhodnutí NSS zdravý rozum. „Od samého počátku jsem vnímal postup ministerstva vnitra jako chybný, nejen jako statistik, ale i z hlediska prostého selského rozumu,“ sdělil ve čtvrtek Fischer, který doufá, že souboj kandidátů bude férový a "výsledek nebude moci být následně zpochybněn a napaden u soudu".

Prezidentský kandidát Miloš Zeman ve čtvrtek poblahopřál Bobošíkové. Dlouhému s Okamurou popřál úspěšný život. „Myslím, že rozhodnutí NSS bylo spravedlivé, protože procenta se mají opravdu průměrovat. Blahopřeji paní Bobošíkové, že byla vrácena do hry. Na druhou stranu přeji Vladimíru Dlouhému a Tomio Okamurovi úspěšný život, byť nebude tak intenzivně, jako měl být, spojen s politikou,“ řekl Zeman Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám