Hlavní obsah

Ve volbách do Sněmovny by vyhrála ČSSD před ODS a komunisty

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sociální demokraté by podle listopadového modelu agentury Median zvítězili ve volbách do Poslanecké sněmovny se ziskem 27,5 procenta hlasů. Za nimi by se umístila ODS (21 procent) a KSČM (17 procent).

Foto: David Ryneš, Novinky

Volební model v listopadu 2012

Článek

Kromě zmíněných partají by se do dolní komory pravděpodobně dostaly další tři strany. Současná vládní TOP 09 by získala 11,5 procent hlasů, lidovci a zemanovci by shodně dosáhli přesně pětiprocentní hranice nutné pro vstup do Sněmovny.

„Rozložení podpory hlavních stran mezi pravděpodobnými voliči se oproti minulému zkoumanému období významně nezměnilo,“ dodala agentura. Připomněla však, že podpora levicových stran od minulých voleb v roce 2010 výrazně narostla.

Podle agentury by se volby do Sněmovny nyní zúčastnilo 64,5 procenta oprávněných voličů. Volební účast by tedy byla zřejmě zhruba srovnatelná s posledními dvěma volbami do PSP v letech 2006 a 2010.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám