Hlavní obsah

Heger tlačí do čela VZP svoje lidi

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší zdravotní pojišťovna v zemi - VZP - bude měnit své šéfy. V pondělí by měla zasednout nově obsazená správní rada VZP a podle informací Práva navrhne odvolání ředitele pojišťovny Pavla Horáka. Pravděpodobně dojde i k obměně šéfa správní rady VZP, kterým je bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr zdravotnictví Leoš Heger.

Článek

Ministerstvo řízené Leošem Hegerem z TOP 09 chce na jejich místa dosadit své lidi. Na místě šéfa VZP by vedení ministerstva rádo vidělo vrchního ředitele přímo řízených organizací ministerstva zdravotnictví Zdeňka Kabátka. Šnajdra by mohl vystřídat Hegerův náměstek Petr Nosek. Právu to potvrdil první náměstek ministra zdravotnictví Marek Ženíšek (TOP 09).

„Jsou to skvělí profesionálové i výborní a loajální parťáci. Věřím, že pokud by se změna ve VZP povedla, tak to bude znamenat novou éru, kdy se budeme snažit o maximální otevřenost směrem k pacientům, poskytovatelům i veřejnosti,“ řekl Právu Ženíšek.

Heger chce Horáka i Šnajdra odvolat již delší dobu, ale jelikož změny ve vedení pojišťovny může dělat pouze správní rada, musel ministr počkat, až v ní získá většinu. To se zřejmě minulý týden stalo, když vláda obměnila 10 členů z třicetičlenné rady. [celá zpráva]

Kabátek není jediným kandidátem na ředitele VZP. Do výběrového řízení, v kterém nového šéfa pojišťovny zvolí správní rada, se prý chystají exministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) nebo náměstek ministra zdravotnictví Ferdinand Polák (ODS).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám