Hlavní obsah

Nečasova pozice v regionech není neochvějná, rozhodne se na kongresu

Právo, zaš, lž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další z oblastních sněmů ODS měly naznačit šance stávajícího předsedy Petra Nečase na znovuzvolení. Občanští demokraté v Královéhradeckém kraji a na Domažlicku však nikoho v boji o předsednický post nepodpořily. Nečas získal nominaci alespoň v Rokycanech a má podporu v Náchodě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Článek

Regionální sněm ODS v Královéhradeckém kraji nerozhodl o žádném jméně kandidáta na post předsedy strany. Nečas nezískal ani polovinu hlasů přítomných zástupců pěti oblastí regionu. Hlasovalo pro něj pouze 25 z 62 delegátů sněmu, který se konal v pondělí večer v Hradci Králové.

„Sedm delegátů, kteří budou na sněmu ODS zastupovat náchodskou oblast, dá hlas Petru Nečasovi. Ostatní oblasti našeho regionu se však pro něho nevyslovily, zejména Rychnovsko a Trutnovsko se postavilo proti,“ uvedla poslankyně a předsedkyně regionu Zdeňka Horníková.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Pospíšil (ODS)

„Na posty místopředsedů navrhujeme bývalého mistra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, ministra Tomáše Chalupu a Miloslava Plasse, lídra své kandidátky v krajských volbách,“ doplnila Horníková. Ve výkonné radě by měl Královéhradecko zastupovat poslanec Pavel Staněk.

Rovněž oblastní sněm ODS v Domažlicích navrhl v pondělí na místopředsedu strany Jiřího Pospíšila. Dále pak Martina Kubu a Miroslavu Němcovou. Právu to sdělil poslanec a šéf oblastního sdružení Vladislav Vilímec s tím, že na předsedu ODS sněm nikoho nepodpořil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu Martin Kuba (ODS)

V pondělí se rovněž sešlo oblastní sdružení v Rokycanech. Na předsedu byl dvoutřetinovou většinou přítomných navržen Nečas. „Na místopředsedu jsme navrhli Jiřího Pospíšila a senátora Jaroslava Kuberu,“ sdělil Právu předseda oblastního sdružení Jan Šašek. V rámci Plzeňského kraje se jedná o první podporu Petra Nečase do předsednické funkce strany.

Reklama

Související články

Regiony dál chtějí Nečase za předsedu ODS

Petr Nečas získal v sobotu podporu hned tří regionálních sněmů ODS. Nominaci na předsedu strany získal na stranických sněmech ve Zlíně, Ostravě a Táboře....

Výběr článků

Načítám