Hlavní obsah

Vyklizení nevěstince nařídila Praha 1 protizákonně, rozhodl magistrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Stavební úřad Prahy 1 nařídil vyklizení budovy nevěstince v ulici Ve Smečkách protizákonně. Magistrát na základě odvolání jeho rozhodnutí zrušil, uvedla ředitelka stavebního úřadu magistrátu Ivana Jakoubková. Co bude v domě dál, není jasné, provozovatel nevěstince sice deklaroval zájem ho obnovit, majitel domu s tím ale podle dřívějších informací České televize už nepočítá.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Nově otevřený erotický klub poskytuje sexuální služby přímo v oknech domu v ulici Ve Smečkách.

Článek

Nevěstinec zahájil provoz počátkem května. Na erotické služby lákal spoře oděnými dívkami ve výlohách. Praha 1 tomu chtěla zabránit, proto nařídila okamžité vyklizení budovy a provedení nutných zabezpečovacích prací.

Podle nadřízeného stavebního úřadu ale úředníci Prahy 1 vydali rozhodnutí, ke kterému neměli kompetence. "Nařízení o vyklizení nevěstince jsme museli zrušit, protože pro vyklizení stavby nebyly splněny stavebním zákonem požadované podmínky," řekla Jakoubková. V rozhodnutí podle ní navíc byly právní vady.

"Zvážím možnost podání trestního oznámení a samozřejmě budu žalovat MČ Praha 1 za zmařenou investici o cca 50 miliónů Kč. Jsem ovšem velmi rád, že jsme vyhráli již v prvním kole odvolání, a tudíž budeme moci co nejdříve otevřít znovu," sdělil ČTK Marek Postler, jednatel společnosti Chilicake, která nevěstinec provozovala.

Dům Ve Smečkách číslo popisné 592 patří společnosti GLADERIOS, SE, na kterou je uvalena exekuce. Česká televize už dříve uvedla, že by v prostorách, kde byl dřív nevěstinec, měl být obchod.

V Česku neexistuje zákon o regulaci prostituce. Praha návrh zákona nyní připravuje. K pražským zastupitelům by se mohl dostat letos na podzim. Poté by jej ale ještě musely projednat obě komory parlamentu a schválit prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám