Hlavní obsah

Prostějovská sdružení ODS se postavila za rebelující poslance

Právo, Naďa Adamičková, Marie Königová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Situace v ODS kvůli sporům o vládní daňový balíček houstne. Na stranu šestice rebelů, kteří odmítají balíček podpořit, se ve středu postavili zástupci šestnácti místních stranických sdružení z Prostějovska.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér a předseda ODS Petr Nečas čelí rozkolu ve své straně.

Článek

Všem poslancům ODS rozeslali mail, ve kterém je vyzývají, aby stejně jako rebelové hájili program strany. Bez zvyšování daní.

„Chceme vyslovit jasnou podporu poslanci Radimu Fialovi a pětici poslanců, kteří odmítli další zvyšování daní, které obsahuje vládní balíček zákonů,“ napsali členové ODS v dopise, který má Právo k dispozici.

Vládu, kterou vede ODS, nespokojení straníci označili za úřednickou a nerespektující programové cíle ODS. Podle nich stát přestává fungovat a pouze bere peníze pracovitým lidem a slušným podnikatelům.

Považujeme za směšné obavy některých krajských lídrů o výsledek krajských voleb v souvislosti s tím, že šest poslanců hájí program ODS. Zkuste ten program hájit taky!
podporovatelé rebelů v ODS<br/>

„Dnes jsme znormalizovanou politickou stranou, kterou zajímá především technologie moci,“ napsali podporovatelé rebelů.

„Považujeme za směšné obavy některých krajských lídrů o výsledek krajských voleb v souvislosti s tím, že šest poslanců hájí program ODS. Zkuste ten program hájit taky!“ uzavřela výzvu skupina členů Nečasovy strany.

Jsou pod ní podepsaní i tři členové prostějovské oblastní rady ODS.

Nikdo z vedení poslaneckého klubu nechtěl na dotaz Práva situaci komentovat. „Nemohu se vyjadřovat k něčemu, o čem nic nevím,“ řekl šéf klubu Zbyněk Stanjura. Podobně se vyjádřili i místopředsedové klubu Marek Benda a Jan Vidím.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám