Hlavní obsah

Hejtman se v diskuzi rozčílil kvůli Drymlovi: Je to one man show?

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lídr kandidátky Strany práv občanů - zemanovci v Královehradeckém kraji a senátor Vladimír Dryml dostál své pověsti a v jednu chvíli opanoval pole v úterních Otázkách Václava Moravce Speciál. Pustil se do křížku s moderátorem pořadu a nakonec i se stávajícím královehradeckým hejtmanem a volebním lídrem ČSSD Lubomírem Francem.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Dryml

Článek

Dryml skákal moderátorovi pořadu do řeči, za což si vysloužil pokárání. „Poprosil jsem vás, abyste mi neskákal do řeči, budu rád, když se toho budete držet,“ řekl Moravec. O chvíli později vypukla slovní přestřelka na téma Drymlovy politické minulosti, kdy byl čtrnáct let členem ČSSD. Nyní ale kandiduje za zemanovce. Moravec dokonce v jednu chvíli oslovil Drymla „pane hejtmane“.

„Pokud budu zvolen hejtmanem, dám funkci senátora k dispozici. Abyste se neopotil, pane redaktore,“ pronesl Dryml na moderátorovu adresu. „Soc. dem. nechce v žádném případě nápravu a změnu,“ začal bouřit proti své bývalé straně. Do hry se pak vložil hejtman Franc z ČSSD. „Bude to one man show?,“ prohlásil a pustil se do Drymla. „Očerňujete, špiníte a nedáváte žádný důkaz,“ řekl Franc.

Lídr ODS: Dopis proti rebelům je Anticharta

V debatě se řešila i šestice rebelujících poslanců ODS. Deset krajských volebních lídrů z řad občanských demokratů je v dopise vyzvalo, aby revoltu ukončili. Podpis ale nepřipojil lídr ODS v Královehradeckém kraji Miroslav Plass. „Mně se podobná prohlášení příčí,“ řekl v úterní televizní diskusi. Dopis přirovnal k honu na čarodějnice, snese podle něj i srovnání a Antichartou.

Foto: David Ryneš, Novinky

Voolební model pro Královéhradecký kraj v září 2012

Diskuse se zúčastnili také šéf lidovců Pavel Bělobrádek, který je lídrem Koalice pro Královéhradecký kraj (KKK), Rudolf Cogan z TOP 09 a Starostové a komunista Otakar Ruml. Z průzkumu agentur SC a STEM/MARK pro ČT plyne, že v kraji podporuje ČSSD 25,5 procent voličů, ODS 18 procent, KSČM 17 procent, TOP 09 a Starosty 13 procent, KKK sedm procent, a SPOZ 3,5 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám