Hlavní obsah

Dva pacienti s podezřením na otravu metanolem leží v přerovské nemocnici

Přerov

V přerovské nemocnici leží dva pacienti, u nichž mají lékaři vážné podezření na otravu metanolem. Oba jsou v kritickém stavu, informovala Radka Baková z tiskového oddělení holdingu Agel, kam nemocnice spadá. Kdy byly pacienti hospitalizováni, neuvedla.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Pacienti se nacházejí na ARO, oba jsou v kritickém stavu. Laboratorní testy u nich prokázaly vysokou hladinu metanolu v krvi," uvedla Baková. Bližší informace o obou pacientech neuvedla. Jeden je údajně v seniorském a druhý v produktivním věku.

Případem se začala zabývat i policie. "Přijali jsme dva podněty kvůli podezření z otravy metylakoholem a prověřujeme je. Intoxikace ale zatím není prokázána," řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Doplnila, že vyšetřování je teprve na počátku, bližší informace proto nelze uvést.

V tuzemsku se otrávilo podle posledních zpráv na severní Moravě 11 lidí, na jižní Moravě další dva a jeden ve středních Čechách. Stát kvůli tomu zahájil rozsáhlé kontroly alkoholu v obchodech a restauracích. Policie v souvislosti s otravou několika lidí zatím obvinila šestatřicetiletého muže z Havířova na Karvinsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám