Hlavní obsah

Žalobce žádá prodloužení vazby pro Kotta a Pancovou o další tři měsíce

Právo, Novinky, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Středočeský státní zástupce Petr Jirát navrhl prodloužit o další tři měsíce vazbu čtyřem obviněným v korupční kauze poslance Davida Rahta. V úterý Právu řekl, že se jedná o šéfa stavební firmy Konstruktiva Branko Pavla Drážďanského, bývalou ředitelku kladenské nemocnice Kateřinu Pancovou, exposlance Petra Kotta a předsedu představenstva společnosti Puro-Klima Martina Jireše.

Foto: Alexandr Janovský, ČTK

Kateřina Pancová na archivním snímku

Článek

"U všech už končí tříměsíční lhůta, a protože jsou dány důvody, aby dál zůstali ve vazbě, navrhl jsem soudu pro Prahu - východ její prodloužení o tři měsíce," řekl Právu Jirát.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Eskorta přivádí 4. září 2012 Pavla Drážďanského, který je obviněn v kauze bývalého hejtmana Ratha.

Všichni jmenovaní už přitom sami požádali o propuštění z vězení a o jejich žádostech stejně jako o návrhu žalobce soud v těchto dnech rozhoduje.

V případě Drážďanského v úterý odpoledne soud rozhodl o jeho propuštění. Státní zástupce však podal stížnost, která má odkladný účinek. Podnikatel tak stále zůstává za mřížemi  [celá zpráva]

U Jireše a Pancové by mělo být jasno ve středu a u Kotta příští středu, kdy bude soud rozhodovat také o případném propuštění Lucie Novanské. Podle informací Práva celá čtveřice stejně jako dříve David Rath nabídla finanční záruku za své propuštění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám