Hlavní obsah

Ultimátum pro Dobeše kvůli registru poběží i po pátku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přípravný výbor strany LIDEM si ve čtvrtek pozval ministra dopravy Pavla Dobeše a vyjádřil "hlubokou nespokojenost" se způsobem zavádění nového centrálního registru vozidel. Karolína Peake zároveň zdůraznila, že hrozba ministrova konce není vázána na pátek, ale na další fungování registru. Pokud by tedy systém zkolaboval kdykoliv v příštích dnech, ministr by skončil.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Pavel Dobeš

Článek

"Přípravný výbor vyjadřuje hlubokou nespokojenost se způsobem zavedení centrálního registru vozidel, který způsobil obrovské problémy řadě občanů," stojí v prohlášení, které strana vydala po schůzce s Dobešem, který informoval o způsobech nápravy.

"Běží tu lhůta, kterou ministrovi dal premiér, že do pátku musí registr fungovat. Považuji za samozřejmé, že pokud by příští týden došlo ke kolapsům, tak Dobešova původní deklarace platí," řekla Právu Peake.

"Tedy pokud by problémy pokračovaly, tak demisi podá, považovala bych to za jediné možné vyvození politické odpovědnosti," upřesnila, že Dobeš po čtvrtečním zdárném naběhnutí systému ještě nemá pozici jistou. [celá zpráva]

Dobeš dostal na zprovoznění systému čas do pátku. Kdyby se systém nadále potýkal s problémy, ministerstvo by opustil. [celá zpráva]

Peake později ve vysílání České televize odmítla spekulace, že by chtěla, aby Dobeš na ministerstvu skončil. Rovněž prý není pravda, že pro připravovanou stranu bylo výhodnější, aby byl ministrem některý z poslanců. "Nechci, aby ministerstvo dopravy procházelo karamboly," uvedla Peake.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám