Hlavní obsah

Gregor jako Kubiceho člověk? Podle ministra říká Rath nesmysly

Právo, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exhejtman David Rath v úterý obvinil ministra vnitra Jana Kubiceho ze zinscenování jeho korupční kauzy, což podle něj dokládá například fakt, že trestní oznámení podával bývalý Kubiceho podřízený z protimafiánského policejního útvaru Libor Gregor.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice

Článek

Toho Rath označil za „Kubiceho člověka“, jenže podle zjištění Práva má takové tvrzení k pravdě ve skutečnosti poměrně daleko, byl to totiž právě Gregor, kdo na Kubiceho v minulosti podal trestní oznámení.

Bývalý důstojník Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, kterému Kubice dlouhé roky velel, podal trestní oznámení na svého někdejšího nadřízeného poté, co současný ministr předložil Sněmovně tzv. Kubiceho zprávu o prorůstání mafií do státní správy.

Právu to v úterý potvrdil sám Kubice. „Trestní oznámení na mě tehdy podali čtyři lidi a pan Gregor byl jedním z nich. Je proto absurdní si myslet, že to je můj člověk,“ řekl bez dalších podrobností Kubice.

Gregor v oznámení zřejmě zastupoval klienta

Rath přitom své tvrzení dokládal právě odkazem na Kubiceho zprávu, na jejímž vzniku se prý měl Gregor podílet.

Reakci samotného Gregora se v úterý Právu nepodařilo sehnat, telefonní hovor po představení novináře okamžitě ukončil. Gregor z protimafiánské jednotky odcházel mimo jiné proto, že nesouhlasil se způsobem Kubiceho vedení.

Přešel na protikorupční policii, ze které později odešel do civilu. V současné době se živí jako soukromý detektiv a trestní oznámení na skupinu kolem Ratha podle některých spekulací podával za některého ze svých klientů.

Reklama

Související témata:

Související články

Sněmovna vydala Ratha k trestnímu stíhání

Sněmovna v úterý odsouhlasila vydání bývalého středočeského hejtmana a poslance Davida Ratha k trestnímu stíhání. Pro vydání Ratha bylo 183 poslanců, dva...

Výběr článků

Načítám