Hlavní obsah

Poslanec Šlégr má zálusk na Senát

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec NS-LEV 21 Jiří Šlégr bude na Litoměřicku kandidovat do Senátu. Podle Šlégra je mu obvod blízký a původně měl v něm kandidovat i do Poslanecké sněmovny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Šlégr a Jiří Paroubek (NS-LEV 21)

Článek

„Z lidského hlediska je mi litoměřický region nejbližší. Tuto oblast jsem si pečlivě zmapoval a cítil jsem z občanů zájem o mou práci poslance,“ uvedl Šlégr v tiskovém prohlášení.

Věnovat by se chtěl i problematice zdraví a kriminality mládeže, a to prostřednictvím prohloubení spolupráce Litoměřic s litvínovským hokejovým klubem, kde je Šlégr členem představenstva. „Jsme zemí s největším nárůstem obezity u dětí v Evropě a potýkáme se s vysokou kriminalitou mládeže. Proto je zapotřebí neustále hovořit o jejich zapojení do sportu," zmínil olympijský vítěz.

Šlégr se o senátorské křeslo na Litoměřicku utká s jeho obhájcem a ministrem obrany Alexandrem Vondrou z ODS. Za ČSSD kandiduje v tomto obvodu radní Litoměřic a Ústeckého kraje Hassan Mezian.

O přízeň voličů bude Šlégr soupeřit také s bývalým místopředsedou Věcí veřejných Tomášem Jarolímem nebo s lékařem, bývalým poslancem a současným zastupitelem Prahy 3 Vladimírem Říhou (KDU-ČSL). Komunisté vyšlou do senátních voleb místopředsedkyni krajské rady Ústeckého kraje Jitku Sachetovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám