Hlavní obsah

Čechy zasáhnou silné bouřky s krupobitím, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal ve čtvrtek v souvislosti s pátečním přechodem studené fronty přes Českou republiku varování před silnými bouřkami, které může doprovázet i ojedinělé krupobití a vydatné srážky. Zasáhnout by měly zejména severozápadní polovinu území.

Foto: Martin Polák, Právo

Článek

Podle meteorologů se bouřky na severozápadě Čech objeví v pátek a postupně se přesunou k jihovýchodu, kde však budou slábnout.

Místy se vyskytnou bouřky doprovázené nárazy větru s rychlostí kolem 72 kilometrů za hodinu, ojediněle spojené s kroupami a srážkami kolem 30 milimetrů.

Varování platí od páteční 18. hodiny do sobotního rána pro Plzeňský, Karlovarský, Liberecký, Ústecký a Středočeský kraj. Na pozoru by se měli mít rovněž obyvatelé Prahy.

"Přívalový déšť může ojediněle vést k rychlému odtoku vody ze svahů, rozvodnění malých toků nebo i jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst, sklepů," upozornili meteorologové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám