Hlavní obsah

Prahu v neděli obsadí maratonci, v ulicích budou uzavírky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražského mezinárodního maratonu, který se koná v neděli, by se podle pořadatelů mělo zúčastnit až devět tisíc závodníků z více než 80 zemí světa. Závod bude probíhat v různých částech Prahy. Je proto nutné v tento den počítat s řadou omezení.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Trasa nedělního závodu

Článek

Začátek závodu je naplánován na devátou hodinu ranní. Na startovní čáru se postaví renomovaní světoví běžci jako Philemon Limo, Nicholas Kipkorir Chelimo, Lydia Cheromeiová nebo Agnes Jepkemboi Kipropová. Vedle nich ale bude možné vidět i slavné tuzemské sportovce, jako například internacionála Pavla Nedvěda, který se běhu účastní pravidelně.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Trasa nedělního maratonu

Start i cíl nedělního běhu je situován na Staroměstském náměstí, povede převážně podél Vltavy, ale kromě historického centra metropole se dotkne také odlehlejších částí Prahy.

Na tento den se proto chystají dopravní uzavírky i úprava některých tras městské hromadné dopravy. Odklánět se budou například tramvajové linky 12, 17, 18, 22 a 25 a autobusové linky 207 a 176. „S ohledem na tyto změny doporučujeme v centru města využívat hlavně linky metra,“ varoval pražský dopravní podnik.

Některé ulice budou v neděli zcela uzavřené osobní automobilové dopravě. Až do večera bude zcela uzavřené Václavské náměstí a ulice Pařížská. Do odpoledních hodin bude neprůjezdný například Mánesův most, Dvořákovo nábřeží nebo náměstí Curieových.

Ostatní lokality v centru Prahy budou uzavřené spíše krátkodobě v závislosti na časovém plánu závodu. Uzavírky se týkají také Prahy 4, 5, 7 a 8. Bližší informace o dopravních omezeních lze najít na webových stránkách závodu www.praguemarathon.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám