Hlavní obsah

Dienstbier nadále vévodí popularitě politiků, koaliční zástupci propadli

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejpopulárnějším politikem byl v březnu místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier následovaný šéfem strany Bohuslavem Sobotkou a dalšími místopředsedy sociální demokracie Marií Benešovou a Michalem Haškem. Za nimi je místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová. Plyne to z průzkumu agentury STEM.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, první místopředseda Michal Hašek a řadový místopředseda Jiří Dienstbier po jednání politického grémia.

Článek

Dienstbier se jako jediný dostal v popularitě nad 50procentní hranici a s 56procentní podporou má na druhého Sobotku náskok devíti procentních bodů.  Benešovou kladně hodnotí 43 procent veřejnosti, Haška a Němcovou shodně 42 procent. Dienstbier je v čele žebříčku od září 2011.

Ve srovnání s lednovým průzkumem si koaliční politici pohoršili, což naopak vyneslo vzhůru opoziční tváře, jejichž popularita se příliš nezměnila.

"Nejvýraznější pokles zaznamenal premiér a šéf ODS Petr Nečas (o 13 procentních bodů), ale podstatně se snížila i popularita Karla Schwarzenberga, Karolíny Peake a Víta Bárty (o devět procentních bodů), Miroslavy Němcové, Petra Bendla, Radka Johna (o osm bodů), Miroslava Kalouska (o sedm bodů) i všech dalších politiků vládních stran," upozornila agentura.

Foto: David Ryneš, Novinky

Politici s nejvyšším podílem příznivých hodnocení v březnu 2012

Nejhůře hodnocenými politiky jsou stejně jako v předchozích měsících šéf poslanců VV Bárta, jeho stranický kolega a exministr školství Josef Dobeš a šéf strany John. Negativně veřejnost vnímá rovněž místopředsedu TOP 09 Kalouska a ministra obrany Alexandra Vondru  (ODS)

Popularita politiků (v procentech)
1.Jiří Dienstbier (ČSSD)56
2.Bohuslav Sobotka (ČSSD)47
3.Marie Benešová (ČSSD)43
4.Michal Hašek (ČSSD)42
5.Miroslava Němcová (ODS)42
6.Jiří Pospíšil (ODS)39
7.Lubomír Zaorálek (ČSSD)36
8.Zdeněk Škromach (ČSSD)35
9.Karel Schwarzenberg (TOP 09)35
10.Vojtěch Filip (KSČM)29
zdroj: STEM

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám