Hlavní obsah

Koledníky čeká zima a přeháňky, pak se ale na chvíli oteplí

Letošní Velikonoce s sebou přinesly i zatažené a deštivé počasí. Zatímco v pondělí ráno se teplota propadne až k minus pěti stupňům Celsia, podle meteorologů by se teplotní situace měla v průběhu příštího týdne zlepšovat. I přes stálou oblačnost se od úterka očekává výrazné oteplení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Letošní studené Velikonoce znamenají ranní minima kolem -1 až -5 stupňů Celsia, oblačno, sněhové přeháňky a studený severní vítr,“ uvedl pro Novinky.cz mluvčí ČHMÚ Petr Dvořák. Přes den se teploty vyšplhají na 4 až 10 stupňů.

Na mnoha místech v České republice v těchto opět zavládla zima. Na severu Čech ve vyšších polohách Libereckého kraje dokonce napadlo do nedělního rána kolem deseti centimetrů nového sněhu. [celá zpráva]

Oteplit by se mělo až v úterý, kdy přes den vystoupí teplota vzduchu až na 15 stupňů Celsia. „Celý příští týden bude poměrně teplý, i když oblačný,“ dodal Dvořák.

Teplo by mělo vydržet až do středy, kdy meteorologové předpokládají 13 až 17 stupňů přes den, ovšem s dešťovými přeháňkami, ojediněle s bouřkami, které budou četnější v jihozápadní polovině území. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C a nejvyšší denní 13 až 17 °C.

Podobné počasí se dá očekávat i ve čtvrtek, kdy dojde k postupnému protrhávání oblačnosti. V pátek se počasí opět pokazí. Meteorologové očekávají velkou oblačnost s deštěm. V polohách nad 1000 m nad mořem mají být srážky sněhové nebo smíšené. Přes den se budou teploty pohybovat mezi 8 až 13 stupni.

Od příštího týdne se tedy dá čekat výrazné oteplení, které před víkendem opět vystřídají srážky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám