Hlavní obsah

Rath je lídrem středních Čech do krajských voleb

Právo, ČTK, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Stávající středočeský hejtman David Rath byl ve čtvrtek večer zvolen lídrem kandidátky ČSSD pro krajské volby. Podle mluvčího strany Antonína Seidela hlasovalo pro Ratha 92 delegátů ze 112. Do čela kandidátky byli po Rathovi zvoleni náměstkyně hejtmana Zuzana Moravčíková a místostarosta Zdic a předseda středočeské ČSSD Richard Dolejš.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Rath (ČSSD) na úterním jednání Sněmovny

Článek

Pro Ratha hlasovalo 92 kandidátů ze 111, tedy 82,9 procenta hlasů.

Delegátům byla zároveň předložena anketa k přípravě volebního programu, který bude schválen na zvláštním programovém jednání KVV středočeské ČSSD, jež se bude konat do konce června.

"Pokud sociální demokracie opět v kraji zvítězí, tak garantujeme, že nepřipustíme záměry pravice prodat krajské nemocnice, zprivatizovat domovy pro seniory nebo zrušit zubní pohotovosti," uvedl Dolejš.

"Zároveň budeme pokračovat v projektu školních autobusů zdarma, v modernizaci středních škol a v podpoře investic do mateřských a základních škol. Věnovat se budeme i dalšímu rozvoji krajských nemocnic, které chceme převést na veřejná nezisková zdravotnická zařízení," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám