Hlavní obsah

Za Vondráška se v petici postavila třetina pražských policistů

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Petici na podporu pražského policejního ředitele Martina Vondráška, kterého policejní prezident Petr Lessy vyzval k rezignaci kvůli zpackanému šetření nehody lobbisty Romana Janouška, podepsala během prvního dne třetina jeho podřízených. Právu to řekl šéf policejních odborů Milan Štěpánek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Petr Lessy (vpravo) a ředitel pražské policie Martin Vondrášek.

Článek

"Za čtyřiadvacet hodin jsme nasbírali už dva tisíce podpisů," řekl Štěpánek. Na pražské správě přitom slouží zhruba šest tisíc policistů a podle Štěpánka se dá očekávat, že za svého šéfa se postaví i množství dalších, například z těch, kteří mají v současné době volno.

Podle Štěpánka vyjadřují pražští policisté Vondráškovi masivní podporu. "Píšou nám, že si ve vedení nedokáží představit nikoho jiného," řekl Štěpánek. Lessyho tlak na Vondráškovu rezignaci už přitom odbory včera označily za bezprecedentní.

Bude i petice žádající odvolání Lessyho?

A jejich šéf v této souvislosti nyní doplnil, že se v pražské policii naopak začínají množit hlasy, které volají po odstoupení Lessyho. "Je pravda, že policisté už volají po další petici, která by však tentokrát nebyla na podporu, ale výzvou k rezignaci," řekl Štěpánek s tím, že iniciování takové petice v současné době odbory zvažují.

Vondrášek se už dříve vyjádřil, že si vypsání petice na svou podporu váží. „Ale rozhodování o vyvození vlastní osobní zodpovědnosti to nemůže nijak ovlivnit,“ řekl pražský policejní šéf, který chce vyčkat na výsledky šetření Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Reklama

Výběr článků

Načítám