Hlavní obsah

Bývalý ministr Langer složil advokátní zkoušku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Někdejší ministr vnitra a bývalý místopředseda ODS Ivan Langer ve středu v Praze úspěšně absolvoval advokátní zkoušku, a pokud složí advokátský slib, může vykonávat samostatnou advokátní praxi. Nyní Langer pracuje v advokátní kanceláři Pečený and Partners. Zkoušku skládal od 11 hodin.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý místopředseda ODS Ivan Langer

Článek

„Byla to nejtěžší zkouška v mém životě,“ řekl Langer, jakmile opustil komisi. Na návrat do vysoké politiky už prý nepomýšlí a u advokátní kanceláře Pečený and Partners chce zůstat. Soustředit by se chtěl na ochranu osobnosti.

Langer se dostal k advokátní zkoušce po 14 letech od promoce na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Advokátním koncipientem je od roku 1999.

Mezitím se věnoval politické kariéře, v letech 1998 až 2006 zastával funkci místopředsedy Sněmovny. Poté zasedl ve vládě premiéra Mirka Topolánka (ODS) coby ministr vnitra. S pádem kabinetu v roce 2009 se jeho politická kariéra uzavřela. V roce 2010 jej olomoučtí voliči do Sněmovny nepustili, byť za ODS kandidoval z prvního místa.

Kromě práv má Langer vystudovanou také medicínu. Na Lékařské fakultě Univerzity Palackého v Olomouci promoval v roce 1993.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám