Hlavní obsah

Úřednice zapomněla uhradit 163 000, Karlův most a další památky byly v exekuci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Za exekučním řízením na majetek Prahy stál dluh 163 tisíc korun. Ten mělo hlavní město vůči Bytovému družstvu Prahy 6. Dluh podle primátora Bohuslava Svobody zapomněla uhradit jedna z magistrátních úřednic. Odpoledne byla po zaplacení dluhu exekuce zastavena.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda ukazuje potvrzení o úhradě dluhu.

Článek

"Hlavní město už dlužnou částku 205 942 koruny zaslalo na účet exekutora. Teď čekáme, až exekutor nařízení exekuce stáhne,“ řekl v pondělí primátor Bohuslav Svoboda. Exekuce byla následně podle informací ČT zastavena.

Hlavní město prodalo v roce 2002 Bytovému družstvu Prahy 6 byty s tím, že družstvo převezme i veškeré dluhy, včetně dluhů za neplatiče. Bytové družstvo se ale proti dohodě ohradilo a obrátilo se na soudy, které rozhodly v jeho prospěch.

Všechny památky v exekuci kvůli jednomu dluhu

Praha kvůli uvalení exekuce nemohla disponovat s řadou nemovitostí, ať už šlo o radnici na Mariánském náměstí či Staroměstskou radnici, Karlův most či Obecní dům.

Mluvčí Exekutorské komory ČR Petra Báčová v neděli upozornila, že řízení je v počáteční fázi a exekuční příkaz zatím vydán nebyl. Usnesení o nařízení exekuce má podle ní blokační charakter.

Loni v dubnu nařídil exekuci majetku magistrátu Obvodní soud pro Prahu 1 kvůli tomu, že úřad neodpověděl na žádost Jakuba Sedláčka o informaci. Chtěl po magistrátu zveřejnění interního auditu na odboru dopravy, který prověřil systém přidělování registračních značek motorovým vozidlům. Úřad ale odmítl poskytnout kompletní znění materiálu a poslal Sedláčkovi pouze výtah z dokumentu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám