Hlavní obsah

Prezident Sarkozy veze z Prahy své dceři vánoční dárek - kolekci DVD s Krtečkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy veze z Prahy vánoční dárek pro svou dceru Giulii, jde o DVD kolekci příběhů legendárního Krtečka. Podle informací francouzských novinářů ji dostal na francouzské ambasádě. Netajil se svým potěšením s tím, že to bude pro jeho dceru první dárek.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Šestapadesátiletému Sarkozymu a jeho manželce Carle se dcera Giulia narodila letos 19. října. Sarkozy má už tři syny z předchozích dvou manželství.

Foto: Profimedia.cz

Manželka Nicolase Sarkozyho odchází s dcerou Guiliou z porodnice

Francouzský prezident přijel do Prahy v pátek na pohřeb exprezidenta Václava Havla. Účastnil se obřadu v Chrámu sv. Víta na Pražském hradě. [celá zpráva]

Postavu Krtka vytvořil výtvarník Zdeněk Miler. První příběh s názvem Jak krtek ke kalhotkám přišel se vysílala v roce 1957.

Kromě Krtka v jeho příbězích vystupují další zvířata - myš, zajíc nebo žába.

Postavička, která nemluví, vydává jen zvuky, je populární mezi dětmi na celém světě. Její plyšová podoba byla i na raketoplánu Endeavour. Na palubu ji vzal Andrew Feustel v květnu 2011.

Autor postavičky Miler zemřel letos v listopadu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám