Hlavní obsah

Schwarzenberg nosil ve Sněmovně placku s nápisem: Putine, na místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) nosil ve středu a ve čtvrtek ve sněmovně v klopě saka placku s nápisem "Putine, ke mně! Mazej na místo!". Podle jeho slov se jednalo o vtip.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) ukazuje ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) dýku. Na klopě má placku s nápisem o Putinovi.

Článek

Schwarzenberg MF Dnes řekl, že si placku s žertovnou hláškou na adresu ruského premiéra Vladimira Putina připnul proto, aby udělal radost dívce, která mu ji věnovala. Prý ani pořádně nevěděl, co je na ní napsáno. Kdyby se ruský premiér urazil, Schwarzenberga by to zklamalo. "Já to vnímám jako legraci," řekl.

Jako nevinnou legraci nevnímá Schwarzenbergovo počínání stínový ministr zahraničí Lubomír Zaorálek ČSSD). "Je to nešťastné a hodně mě to překvapuje. Ministr zahraničí má jiné možnosti, jak se vyjadřovat. A tato metoda s plackou mi přijde nepřiměřená," řekl Zaorálek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám