Hlavní obsah

Nečas nešetřil úsměvy, když komentoval strategii pražského primátora

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér a šéf ODS Petr Nečas neskrýval po čtvrtečních rychlých změnách ve vedení hlavního města svou spokojenost. Vytvoření koalice ODS a TOP 09 označil za správný krok a dobrou zprávu pro Pražany.

Článek

Nečas připomněl, že vznik této koalice podporoval již loni po komunálních volbách, a ocenil, že k převzetí vlády v Praze došlo rychle, což umožní mimo jiné práci na městském rozpočtu.

Nečas připustil, že s ohledem na stranické zvyklosti nejednou povytáhl obočí nad rychlostí i procedurou, s níž byla dohoda dojednána, nicméně zdůraznil, že byl primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS) o záměru změnit architekturu pražské koalice informován.

Stejně pozitivně se k dění v Praze podle Nečase staví i další členové grémia, jehož úterního jednání byl Svoboda účasten.

Nečas poděkoval zastupitelům pražské ODS za podporu Svobodova projektu a dodal, že pražská organizace, o jejímž rozštěpení na dvě křídla se v souvislosti s posledními událostmi hovoří, funguje dobře.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám