Hlavní obsah

Nacionalisté pochodovali Kladnem

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Tradičního svatováclavského pochodu nacionalistů v Kladně se tentokrát zúčastnilo méně příznivců nejrůznějších nacionálních hnutí. „Konají se další akce, hlavně ve Varnsdorfu,“ vysvětloval jeden z organizátorů.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Demonstrace v Kladně

Článek

Do Kladna se sjelo cca 150 lidí. Dav se kolem 14.30 vydal na pochod městem z náměstí Sítná do čtvrti Rozdělov. Organizátoři nedostali povolení zabrat silnice, a tak se shromáždění sunulo po chodnících. Během cesty skandovali hesla: Česká republika je policejní stát či Multi-kulti nechceme!

Po hodinovém pochodu organizátoři akci ukončili a shromáždění se rozešlo. „Během pochodu nedošlo k žádnému přestupku a nemuseli jsme nic řešit. Skupinu budeme dál monitorovat,“ řekl Právu mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Pochod nacionalistů byl pod kontrolou policistů z antikonfliktního týmu, pořádkových jednotek, cizinecké i kriminální policie, psovodů a kladenské jednotky. Pochod komentovali i kolemjdoucí lidé. „Dal bych jim zaplatit fakturu za tenhle policejní dozor, ono by je to demonstrování přešlo,“ uvedl jeden z přihlížejících.

Reklama

Výběr článků

Načítám