Hlavní obsah

Příjemné počasí s minimem srážek vydrží až do soboty

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po velmi teplém víkendu se i v dalších dnech můžeme těšit na příjemné teploty a vesměs slunečné dny, které naruší pouze přechody frontálních systémů. Při zmenšené oblačnosti se odpolední maxima budou i nadále pohybovat nad hranicí 20 stupňů Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Valentin Flauraud , Reuters

Článek

V pondělí bude přes naše území přecházet k východu studená fronta. V Čechách bude převážně oblačno s přeháňkami. Postupně bude na západě území oblačnosti ubývat a oblačnost se přesune na  Moravu a do Slezska. "Odpolední maxima se v Čechách odpoledne dostanou na 20 až 24 stupňů, ve východní polovině území může být až 26 stupňů," dodala Honsová.

V úterý bude zpočátku více oblačnosti na Moravě a ve Slezsku. V Čechách bude převládat jasno až polojasno s občasnými mlhami. Ranní teploty klesnou na 15 až 11 stupňů, odpolední maxima se dostanou na 23 až 27 stupňů Celsia. V průběhu dne přijde od severozápadu více oblačnosti a objeví se i přeháňky.

Středa tak zpočátku nabídne zvětšenou oblačnost, ale od západu se bude postupně vyjasňovat. Odpolední maxima se dostanou na 16 až 20 stupňů, ranní teploty klesnou na 15 až 11 stupňů.

Ve čtvrtek očekávají meteorologové polojasno s občasnými přeháňkami. Ráno již bude chladnější, teploty klesnou na 10 až šest stupňů, přes den bude opět mezi 16 a 20 stupni Celsia.

Velmi podobný charakter se zmenšenou oblačnosti a minimem srážek si počasí udrží až do soboty, která by znovu měla nabídnout teploty v rozmezí 20 až 24 stupňů. Následně by mělo znovu přibývat oblačnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám