Hlavní obsah

Přicházejí studená rána, týden má být ale slunečný

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec prázdnin a pozvolný nástup podzimu by neměly již provázet žádné výrazné zvraty v počasí, ani žádné extrémy. Meteorologové předpovídají nikterak zajímavý týden se stabilní teplotou do 24 stupňů Celsia a modrou oblohou. Je třeba se připravit na chladnější a mlhavá rána.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na Jizerce například v pondělí po ránu naměřili 0,5 stupně Celsia nebo v Plzni jen pět stupňů. Přitom ještě v sobotu na třetině měřících stanic zaznamenávali meteorologové tropické noci, teploty tedy neklesaly pod 20 stupňů,“ poznamenala Dagmar Honsová z Meteopressu.

Podle ní by se ranní teploty v tomto týdnu měly pohybovat v průměru mezi 11 až sedmi stupni Celsia a místy se budou vytvářet mlžné opary.

V pondělí odpolední maxima porostou k rozmezí od 20 do 24 stupňů Celsia, na Moravě a ve Slezsku bude tepleji a teploměry zde mohou ukázat i 26 stupňů. Obloha by měla být jasná až polojasná, pouze při přechodně zvětšené oblačnosti se mohou objevit přeháňky.

Stejný charakter počasí vydrží po celý týden, a zřejmě i včetně víkendu. Jediným výkyvem by měl být čtvrtek, kdy by mohlo přeháněk přibýt, ale v pátek budou opět jen ojedinělé. V závěru týdne mírně přibude oblačnosti, obloha by měla být skoro jasná až polojasná.

„Podobné počasí by mělo vydržet nejméně po celou první zářijovou dekádu: teploty do 24 stupňů, polojasná až skoro jasná obloha, s ojedinělými srážkami,“ shrnula na závěr Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám