Hlavní obsah

Šmerda se chce obhájit na klubu VV, pokud neuspěje, z dopravy odejde

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr dopravy Radek Šmerda, jehož chtějí Věci veřejné odvolat a vyměnit ho náměstkem Lukášem Hamplem, se chce pokusit získat důvěru poslaneckého klubu véček, a teprve poté případně odstoupit. Rezignovat se mu ale nechce kvůli podpoře, kterou cítí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Radek Šmerda

Článek

V pondělí se Šmerda kvůli budoucnosti svého angažmá sešel s předsedou VV Radkem Johnem. "Informoval jsem pana Šmerdu o usnesení poslaneckého klubu, který požádal o jeho rezignaci, protože chce, aby ve vládě byli členové VV a hájili program VV," řekl Právu John.

Šmerda pondělní rozhovor označil za "příjemnou diskusi", stávající situace však podle něj již příjemná není a těžko se mu rozhoduje, zda zůstat, či odejít.

Šmerda: Takhle se nedá pracovat

"Takto se nedá moc pracovat, byl bych rád, aby to bylo definitivně vyřízené, kdo na dopravě má být. Nechci, aby to vypadalo, že se držím židle, ale na druhou stranu mám podporu premiéra i sněmovního hospodářského výboru. Všichni mě přemlouvají, abych zůstal," řekl Právu Šmerda.

Ministr dopravy podle svých slov požádal Johna o to, aby mohl vystoupit před poslanci a své působení obhájit. "Dělají ze mě člověka, který se programově urval, což si ale nemyslím. Věci se vysvětlí, nebo ne. Buď se vysvětlí, nebo nemá smysl na ministerstvu pracovat," uvedl Šmerda.

Kritiku, že na resortu dopravy polevil po jeho nástupu boj proti korupci, jak to řekl místopředseda véček Tomáš Jarolím, Šmerda odmítá.

"Pan Jarolím si to může zkusit sám. Vykládat o tom umí každý, odvahu dělat ministra ale neměl," podotkl.

John řekl Právu, že VV umožní Šmerdovi vystoupit na předsednictvu. "Technicky svolávat klub je složitější, předsednictvo můžeme svolat rychle a klub poté. Tam musí přijet poslanci z celé republiky," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám