Hlavní obsah

Horáčkovi spojovanému s nábory do ČSSD soud potvrdil podmínku za podvod

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Podmíněný trest za pokus podvodu na osm měsíců s odkladem na dva roky potvrdil ve středu odvolací ústecký krajský soud podnikateli Tomáši Horáčkovi, který je spojován s organizováním hromadných náborů do ČSSD na Děčínsku a Litoměřicku. Horáček, který se soudního líčení sám neúčastnil, měl po pojišťovně požadovat vyplacení škody za nabouraný automobil, ačkoliv se nehoda podle jeho popisu nemohla stát.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Tomáš Horáček (vpravo) před litoměřickou Kolibou, kam při konání schůze ČSSD přivedl několik nových mladých členů.

Článek

Podle soudců rozhodl dříve okresní soud v souladu se zákonem a Horáčkovo odvolání zamítl. „Soud nezjistil žádné procesní vady a nesrovnalosti, ve věcném dokazování byl okresní soud úplný a svědomitý,“ řekl soudce František Mašata. Rozsudek je tak nyní pravomocný, nelze proti němu podávat další odvolání. Už před dvěma lety byl Horáček odsouzen za jízdu bez řidičského průkazu.

Na jaře roku 2008 měl automobil Porsche, kterým Horáček tehdy jezdil, nabourat před restaurací Panorama v Teplicích tamní kuchař, který byl patrně podnapilý. Po pojišťovně pak Horáček požadoval 7144 korun. Pro jeho verzi svědčilo několik svědků, podle státního zástupce to byli ale vesměs jeho dobří známí. Proti Horáčkovu tvrzení svědčily ale dva z posudků, podle nich se nehoda tak, jak uváděl, stát nemohla. To tvrdili i policisté, podle jejichž vyšetřování na místě například neodpovídala výška odřenin auta. Další znalecký posudek ve prospěch Horáčka odvolacímu soudu předložil jeho obhájce. Podle soudu na rozsudku už ale nic nemění.

Organizoval potlesky Paroubkovi

Horáček, který vlastní například půjčovnu luxusních vozů, proslul především tím, že údajně organizoval hromadné nábory do některých organizací sociální demokracie v Ústeckém kraji. Například studentům za to měl nabízet některé výhody, právě například jízdu luxusním vozem.

Před loňskými parlamentními volbami také organizoval skupiny lidí, které při debatách kandidátů tleskali tehdejšímu předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi a pískali na jeho odpůrce. Před nedávnem chtěl s Mladými sociálními demokraty ovlivnit zasedání ČSSD v Děčíně, nakonec ale na něj nebyl vpuštěn. Současné vedení ČSSD nechce s Horáčkem mít nic společného.

Reklama

Výběr článků

Načítám