Hlavní obsah

Závěrem týdne se připomene léto, bude až 27 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na území České republiky se v nejbližších dnech znovu vrátí příjemné letní teploty, přičemž koncem pracovního týdne mohou odpolední maxima šplhat až k 27 stupňům. Musíme však počítat s bouřkami i přeháňkami.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jak Novinkám řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress, bude oblačnosti postupně v průběhu týdne ubývat. V pondělí ráno se zejména v Čechách objevily přízemní mrazíky a ani odpolední maxima neslibují žádné závratné hodnoty - nejčastěji bude mezi 13 a 17 stupni Celsia.

Oblačné počasí, které bude zejména v Čechách doprovázené deštěm či přeháňkami, vydrží i v úterý. Ráno rtuť teploměru poklesne k hodnotám mezi 10 a šesti stupni. "Odpoledne se budou teploty pohybovat mezi 16 a 20 stupni Celsia," dodala Honsová.

Ve středu by mělo oblačnosti dále ubývat na polojasno až oblačno. Rovněž přeháňky se budou vyskytovat spíše ojediněle. Ranní teploty zůstanou na hodnotách předchozího dne, odpolední maxima naopak vzrostou na 20 až 24 stupňů.

Výhled na čtvrtek a pátek slibuje převážně polojasno. V odpoledních hodinách se budou vyskytovat lokální bouřky z tepla či přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 12 a sedmi stupni Celsia. Ve čtvrtek budou maximální teploty mezi 22 a 26 stupni, v pátek budou kulminovat dokonce na 27 stupních.

Příští víkend by měl podle stávajících předpovědí nabídnout teploty mezi 21 a 24 stupni, přičemž bouřky i srážky by měly být četnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám