Hlavní obsah

Desátá Helicoptershow nabídne manévry letounů na nebi i záchranářů na zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Již podesáté se v sobotu 21. května na letišti v Hradci Králové uskuteční mimořádná přehlídka záchranářské techniky a umu lidí z řad hasičů, policistů a záchranného sboru. Jubilejní Helicoptershow letos láká nejen na manévry letecké a pozemní techniky, seskoky parašutistů, ale také například možnost vyhlídkových letů. Návštěvníci si budou moci zblízka prohlédnout přes padesát vrtulníků a letadel.

Článek

Od ranní 9. hodiny bude po celé dopoledne probíhat doprovodný program, v jehož rámci diváci uvidí na vlastní oči bezpečnostní zásahy při autonehodách nových modelů automobilu značky Škoda, jako například rozstříhání automobilu speciálními pomůckami k vyprošťování osob či zásah u hořícího automobilu. Odborníci rovněž předvedou testy funkčnosti airbagů.

Prostor budou mít i letečtí modeláři, svou činnost budou propagovat zástupci Červeného kříže, hasiči pak předvedou ukázkový zásah při hašení hořícího vozidla a při vyprošťování raněných osob z havarovaného auta.

Policisté předvedou práci při zadržování pachatelů, jak zvládnout nepovolené demonstrace, práce policejních psů nebo také ukázku vybavení cizinecké policie pro zadržení nežádoucích osob.

Záchrana životů na vlastní oči

V poledne začne samotný letový program, který bude trvat více než čtyři hodiny. Pilotáž předvede několik záchranářských a vojenských vrtulníků, těšit se lze na leteckou akrobacii v podání slavného letounu SU 31 a atraktivní podívaná bude také na ukázky záchrany lidských životů při simulované hromadné havárii. Diváci tak budou moci sledovat zásah všech složek Integrovaného záchranného systému při likvidaci nehody.

Prezentovat se na nebi budou také další letouny a vrtulníky, mimo jiné také LIQUID 500 specializovaný na hašení požárů. V neposlední řadě stojí za pozornost, že zde poprvé veřejně vystoupí na novém letounu EXTRA 330 známý letec Martin Šonka.

Reklama

Výběr článků

Načítám