Hlavní obsah

Poslankyni KSČM, která velebila pohraničníky, chtějí vystrnadit ze Sněmovny

Právo, hyp, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Šéfka pražské KSČM, poslankyně a městská zastupitelka Marta Semelová porušila podle pražské zastupitelky TOP 09 Evy Vorlíčkové poslanecký slib. A to svým projevem ve Sněmovně při jednání o uznání protikomunistického odboje. Pražské zastupitelstvo usnesení k odchodu Semelové ve čtvrtek schválilo.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Poslankyně KSČM Marta Semelová

Článek

Semelová podle Vorlíčkové projevila naprostou neúctu k lidským právům, a tak ji na úvod jednání pražského zastupitelstva vyzvala ke složení obou mandátů. Bod se dostal na i program schůze magistrátu.

Zastupitelé nakonec 39 hlasy z 63 usnesení, v němž Semelovou vyzvali k odchodu, přijali.

Semelová vzbudila rozruch ve Sněmovně

„Byli to příslušníci Pohraniční stráže, kdo zabezpečovali klid pro pokojný život a práci lidí nejen v pohraničí. A že neměli jednoduchou službu, o tom svědčí historické prameny z 50. let, kdy u narušitelů státní hranice byly nalezeny zbraně, samopaly, ruční granáty,“ řekla ve Sněmovně k nelibosti vládní koalice Semelová.

Na čtvrteční výzvu k rezignaci jen řekla, že mluvila pravdu a odstupovat nebude, neboť se zodpovídá svým voličům, a ne voličům TOP 09.

Bušení do lavic provázelo projednávání ocenění třetího odboje ve SněmovněVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám