Hlavní obsah

Výhrůžkám lékařů už nelze ustupovat, podpořil Klaus ministra Hegera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výhrůžkám lékařů nelze dále ustupovat, řekl v úterý prezident Václav Klaus na adresu protestujících doktorů. Podpořil tak postoj ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) při jednání s nespokojenými lékaři. Klaus naopak pochválil zdravotníky, kteří se k protestu nepřidali.

Článek

"Já velmi podporuji ministra zdravotnictví. Hovořil jsem s ním telefonicky delší dobu a myslím, že dále ustupovat není možné. Prostě občané České republiky si to nepřejí," řekl Klaus novinářům na Pražském hradě po setkání s makedonským prezidentem.

Podle prezidenta je třeba ocenit lékaře, kteří "normálně dále pracují a ničím nevyhrožují". Za postoj k problémům ve zdravotnictví poděkoval zdravotním sestrám.

Klause za vyjádření, že výhrůžkám lékařů už nelze dále ustupovat, zkritizoval místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. "Připadá mi to jako velmi svérázné pojetí role prezidenta,“ uvedl Zaorálek na tiskové konferenci ve Sněmovně. Klaus se podle místopředsedy soc. dem. rozhodl přilévat oleje do ohně, místo aby přispíval k nalezení shody a zklidnění situace.

Kvůli lékařům zasedá Bezpečnostní rada

Situaci v krajích postižených hromadnými výpověďmi nemocničních lékařů se dnes odpoledne bude zabývat Bezpečnostní rada státu spolu s hejtmany. Měla by projednat zajištění péče po 1. březnu, kdy chce ze zaměstnání odejít 3800 lékařů. Pozván je i ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09).

Klaus už dříve kritizoval přístup nespokojených lékařů a postavil se za Hegera. Jednání bezpečnostní rady se neúčastní kvůli jinému programu.

Reklama

Výběr článků

Načítám