Hlavní obsah

Silnice pokryl nový sníh, řidiči mají být opatrní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silnice na mnoha místech České republiky pokryl nový sníh. Silničáři nabádají řidiče, aby jezdili s opatrností. V neděli ráno dál sněžilo zejména na jihu země, vyplývá z informací ČTK.

Foto: Alexander Natruskin, Reuters

Článek

Na jihu Čech napadlo v noci na neděli kolem dvou centimetrů sněhu. Sněhové přeháňky se zatím vyhýbaly jen Písecku a Táborsku. K ránu klesly teploty v kraji tři stupně pod nulu, místy byl i sedmistupňový mráz. Vozovky jsou kryté posypem a sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Přes den má sněžit hlavně na horách, kde se mohou tvořit sněhové jazyky.

Shodná je situace na Vysočině, kde místy drobně sněží. Silničáři tam na silnice nasadili 17 sypačů s traktorovými radlicemi. Teploty pod nulou vydrží i přes den, jsou možné i další sněhové přeháňky.

Sněhový poprašek ležel ráno i na silnicích v Praze a ve Středočeském kraji.

V Pardubickém kraji leží na řadě silnic zledovatělý sníh.

Na Vsetínsku místy situaci komplikuje také mlha. Opatrní mají být řidiči zejména na Zlínsku. Naopak na Uherskohradišťsku a Kroměřížsku jsou komunikace většinou holé a mokré, sjízdné bez omezení.

V Olomouckém kraji varují silničáři hlavně ty řidiče, kteří vyjíždějí do vyšších poloh na Jesenicku a Šumpersku. Teploty v kraji se pohybují od minus šesti do plus jednoho stupně Celsia.

Reklama

Související témata:

Související články

Příští týden přijde obleva

Český hydrometeorologický ústav předpovídá od 8. ledna růst teploty přes bod mrazu a s tím spojené odtávání sněhové pokrývky. Podle meteorologů by se už příští...

Výběr článků

Načítám