Hlavní obsah

Premiér Nečas vypovídal kvůli Drobilově kauze na policii

Právo, jt, rak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Petr Nečas (ODS) už má za sebou návštěvu protikorupční policie, která šetří kauzu údajné korupce na ministerstvu životního prostředí. Podle informací Práva byl vypovídat už minulý týden před Vánocemi, od minulého čtvrtka pobývá se svou rodinou v Rožnově pod Radhoštěm.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

„Předseda vlády již byl podat vysvětlení v této kauze,“ potvrdil v pondělí Právu bez dalších podrobností jeho mluvčí Jan Osúch.

Protikorupční policie případ, na který upozornil dnes již sesazený šéf Státního fondu životního prostředí Libor Michálek, oficiálně nekomentuje. Vyšetřuje ho jako podezření z pletich při zadávání veřejných zakázek.

Nečas se do celé záležitosti zapletl, když se na něj v říjnu Michálek obrátil s žádostí o schůzku. Na ní chtěl premiéra o všech svých podezřeních o nestandardním dění na ministerstvu životního prostředí informovat.

S Nečasem se ale Michálek nakonec přímo nepotkal, přijal ho však šéf Úřadu vlády Lubomír Poul, který údajně následně premiéra s obsahem schůzky seznámil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám