Hlavní obsah

Satisfakce pro Michálka: podle dohody koalice se má vrátit do čela fondu

Právo, Novinky, jas, map

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Libor Michálek, který svými nahrávkami rozpoutal aféru, která stála post ministra životního prostředí a otřásla základy vládní koalice, by se mohl vrátit na post ve Státním fondu životního prostředí (SFŽP). I to je podle všeho jeden z výsledků dohody, kterou koaliční představitelé uzavřeli na schůzce u prezidenta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Libor Michálek

Článek

Michálek Právu řekl, že oficiálně zatím žádnou nabídku na návrat do SFŽP nedostal, připustil však, že po jednání kabinetu bude jednat s náměstkyní ministra životního prostředí Rút Bízkovou, která je dočasně pověřena vedením resortu.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Petr Gazdík tuto možnost zmínil ve ve vysílání České televize. Podle jeho slov se strany dohodly na tom, že Michálek by se měl vrátit na post, z nějž jej nyní již bývalý ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS) odvolal.

Podle Gazdíka neudělal Michálek nic špatného a každý rozumný nový ministr životního prostředí by ho měl do funkce vrátit. To již v pondělí tvrdil i Gazdíkův stranický kolega a ministr financí Miroslav Kalousek. [celá zpráva]

Foto: Petr Horník, Právo

Předsedové koaličních stran. Zleva Karel Schwarzenberg (TOP 09), Petr Nečas (ODS) a Radek John (VV)

Co všechno je součástí dohody koaličních stran, není jasné. Jistý se zatím pouze odchod policejního prezidenta Oldřicha Martinů.

V úterý večer vláda ve Sněmovně ustála hlasování o vyslovení nedůvěry, které opoziční ČSSD  iniciovala právě kvůli Michálkem odhalené kauze možné korupce.

Nečasova vláda přežila hlasování o nedůvěřeVideo: ČTK

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám