Hlavní obsah

V Karviné zaznamenali pokusy o zneužívání materiální pomoci

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Moravskoslezském kraji se po prvním pokusu o rabování, ke kterému došlo na začátku týdne v Ostravě, objevila i snaha o zneužívání pomoci, určené pro lidi ze zaplavených území. Informovala o tom v neděli mluvčí karvinské radnice Šárka Swiderová.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Bohatí lidé se snaží od Červeného kříže zdarma získat čistící prostředky.

Článek

„Bohužel jsme zaznamenali zneužívání materiální pomoci, kterou rozváží po městě Červený kříž,“ uvedla mluvčí radnice.

„Stalo se nám, že přijelo luxusní auto a lidé z něj se dožadovali čisticích prostředků. Odmítli jsme je. Tenhle případ nebyl během soboty až tak ojedinělý,“ řekla Pavlína Swaczynová z Českého červeného kříže, která je od pondělka v terénu. Mluvčí radnice upřesnila, že na lidech, kteří přijeli v Audi černé barvy, bylo na první pohled patrné, že nejsou místní.

„Těch pokusů bylo více, ale tento byl nejmarkantnější,“ dodala Swiderová. V neděli dokončí Červený kříž zásobování oblasti karvinské místní části Louky a objede znovu ty části města, kde v sobotu vznikly další požadavky především na čisticí prostředky.

V Karviné už od soboty působí stovka vojáků z Pářslavic, kteří odstraňují naplaveniny z mostů přes řeku Olši. „V neděli ráno začali u průmyslové zóny Nové Pole a pokračují v oblasti Starého Města. Poté budou pracovat i v Petrovicích,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám