Hlavní obsah

Výzva Převol ves chce zabránit vítězství KSČM na venkově

Novinky, Vladimír Michna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevil pokus, jak zmenšit sílu hlasů odevzdaných v nadcházejících volbách pro KSČM. Sdružení Dekomunizace prostřednictvím projektu Převol ves chce zmobilizovat lidi, aby pomohli snížit sílu levice na vesnici.

Foto: Novinky

Webové stránky výzvy Převol ves

Článek

Jak již název výzvy naznačuje, obrací se na občany, aby si ve svém volebním obvodu vyřídili voličský průkaz, který opravňuje volit kdekoli, a při volbách jeli volit na vesnici.

Právě vesnice je podle sdružení Dekomunizace baštou KSČM. „Díky vám však může být tento rok vše jinak,“ zní výzva na webových stránkách.

Tváří webových stránek prevolves.cz je hudebník David Koller, který projektu poskytl píseň ostře kritizující komunismus a pregnantní výrok ve stejném duchu: „Nakopat komanče do pr...“

Cílem je zbavit komunisty podílu na moci

Převol ves vybízí na webu občany, aby si na obecním úřadě v místě trvalého bydliště vyřídili voličský průkaz a aby se zaregistrovali na stránkách prevolves.cz. Takto registrovaní noví voliči mají mít sraz ve volební sobotu a autobusy je společně rozvezou do vesnic, kde odvolí. Za to má každý obdržet volnou vstupenku na koncert Davida Kollera.

„Cílem sdružení Dekomunizace je zbavit Komunistickou stranu a její členy podílu na moci v České republice neustálým nenásilným připomínáním zločinů této ideologie veřejnosti,“ píše se na webu prevolves.cz.

Podle sdružení Dekomunizace současní komunisté pokračují ve stopách předlistopadové KSČ.

Volební výzvy jsou v Česku v posledních týdnech obvyklé. Do boje proti levici vyrazili také například mladí herci Martha Issová a Jiří Mádl s videem "Přemluv bábu," ve kterém v humorném duchu vyzývají mládež, aby jela na venkov a přemluvila své rodiče či prarodiče pro volbu pravicových stran. Právě staří lidé jsou podle nich voliči levice.

Reklama

Výběr článků

Načítám