Hlavní obsah

Europoslanec Ransdorf opět boural v autě, potřetí za tři roky

– Praha • Aktualizováno

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf má za sebou další autonehodu. V pátek v Praze nedal přednost zprava při výjezdu ze dvora a střetl se s dalším vozem. Ke zranění nedošlo, kolizi ale bylo nutné nahlásit na polici, protože automobil, se kterým se Ransdorf srazil, byl služební. Incident Právu potvrdil i sám europoslanec. Za poslední tři roky jde už o třetí nehodu, kterou Ransdorf zavinil.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Europoslanec Miloslav Ransdorf

Článek

Informaci o Ransdorfově páteční nehodě potvrdila Právu šéfka europoslancovy kanceláře Helena Suchá. „Služební vozidlo bylo toho pána, co za to nemohl. Protože jel služebním vozem, tak se to musí hlásit, musí u toho policie být,“ vysvětlila v neděli Suchá, proč byla nehoda hlášena na policii. Dodala, že oba vozy jsou i po kolizi pojízdné, došlo podle ní k poškrábání plechů.

Nepříliš velká šikovnost za volantem se na Ransdorfově jízdě podepsala již v červnu 2007, kdy na přechodu v pražských Dejvicích srazil 44letou chodkyni, kterou lehce zranil. Ransdorf tehdy uvedl, že za nehodu ponese plnou zodpovědnost. Tehdy dodal, že ženu spatřil na poslední chvíli.

Tehdy se Evropský parlament záležitostí nezabýval, protože se nehoda nestala v době, kdy Ransdorf vykonával své poslanecké povinnosti.

O rok později, tedy v červenci 2008, havaroval Ransdorf opět. Na přechodu v Karlovarské ulici v Praze srazil mladou dívku, která utrpěla zranění hlavy a musela být hospitalizována. Podle vyjádření europoslance byla na silnici kvůli hustému dešti snížená viditelnost.

Ransdorf později uvedl, že řízení auta omezí a bude více používat letadlo a vlak.

Letos v březnu se Výbor pro právní otázky Evropského parlamentu vyslovil pro Ransdorfovo vydání k trestnímu stíhání kvůli dopravní nehodě z roku 2007. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám