Hlavní obsah

Havel má horečku, zrušil schůzku s princem Charlesem

Právo, ČTK, Oldřich Danda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý prezident Václav Havel v úterý kvůli horečce zrušil schůzku s princem Charlesem a plánovanou cestu do Gruzie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Havel na Fóru 2000.

Článek

Podle informací Práva z Havlova blízkého okolí má exprezident horečku, nejedná se však o nic vážného, je v domácím ošetření.

Havlovy dýchací potíže mohou souviset se změnou počasí. Na cestě k exprezidentovi je lékař, řekla Havlova tajemnice.

Zatím naposledy měl Havel zdravotní problémy v únoru, kdy ho trápil zánět dýchacích cest. K onemocnění respiračních cest je náchylný a tento typ zdravotních problémů je pro něj navíc rizikový. Bývalý prezident totiž prodělal rakovinu a lékaři mu museli odstranit polovinu plíce. Navíc dlouhá léta kouřil a jeho zdraví poznamenal i pobyt ve vězení v 80. letech.

Na začátku loňského roku byl v motolské nemocnici a jeho život byl kvůli plicním problémům ohrožen. Původně přišel na odoperování zánětlivého ložiska v krku, jeho rehabilitaci pak ale komplikovalo zahlenění plic.

S korunním princem Charlesem se měl Havel setkat v rámci dnes končící čtyřdenní návštěvy následníka britského trůnu v Česku. Do Gruzie měl tento týden jet na pozvání prezidenta země Michaila Saakašviliho. Havel měl v Gruzii převzít vyznamenání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám