Hlavní obsah

Stoupající Labe už uzavírá silnice

Právo, rup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Hladina Labe zvýšená táním sněhu uzavřela v neděli silnici spojující Děčín s Dolním Žlebem, která vede podél řeky. Mluvčí děčínské městské policie Tomáš Pavlík Právu řekl, že uzavřít bude nutné i komunikaci pod Tyršovým mostem.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Její uzavření ale žádné velké problémy nezpůsobí, jde totiž o boční komunikaci na břehu. Lidé z Dolního Žlebu mohou k dopravě do Děčína využít vlak,“ doplnil mluvčí.

Na dolním toku Labe povodeň zatím není. V současné chvíli výška hladiny řeky v Ústí nad Labem dosahuje 431 centimetru, což je 19 centimetrů pod prvním povodňovým stupněm. Nejvíce vody řekou protékalo v neděli ráno, hladina tehdy dosáhla 443 centimetrů. Labe od té doby pomalu klesá.

Větší komplikace způsobuje až výška hladiny přes 560 centimetrů, při které je nutné uzavřít silnici pod ústeckým mostem Edvarda Beneše. Komunikace se v současnosti opravuje, součástí rekonstrukce je i stavba protipovodňové hráze, která bude silnici chránit.

Klidná je i zatím situace na Ohři a místních tocích v Ústeckém kraji. Podle portálu Povodí Ohře, které se o toky stará, na žádném místě povodeň v současnosti není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám