Hlavní obsah

Policie prověřuje obchody a majetek exministra dopravy Řebíčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie začala zkoumat, zda otevře čtyři roky starou kauzu firmy Viamont, kterou spoluvlastnil bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS). Detektivy konkrétně zajímá prodej Řebíčkova podílu ve Viamontu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček

Článek

Informoval o tom v úterý server aktualne.cz. "Policie prověřuje informace, podle nichž mohl být prodej jen fingovaný nebo jeho podíl ve společnosti neměl takovou hodnotu, jaká byla oficiálně deklarovaná. Až budou shromážděny všechny potřebné podklady, rozhodne se, co dál," řekl webu zdroj.

Policie se k případu ale nechce vyjadřovat. "V tuto chvíli se k věci nebudeme nijak vyjadřovat," sdělil policejní mluvčí Roman Skřepek. Případ nekomentoval ani Řebíček.

"Jsou šikovní"

Řebíček prodal třetinový podíl ve stavební a dopravní firmě před svým vstupem do vlády premiéra Mirka Topolánka (ODS) v roce 2006, kdy se stal ministrem dopravy. V majetkovém přiznání později uvedl, že za něj dostal čtvrt miliardy korun.

Média v posledních letech opakovaně upozornila na to, že firma začala dostávat významné zakázky právě v době, kdy se Řebíček dostal do vysoké politiky. Řebíček souvislost mezi těmito věcmi dlouhodobě popírá.

Na dotazy novinářů, proč společnost náhle začala dostávat spoustu veřejných zakázek v dopravním průmyslu, Řebíček odpovídal jednoduše: "Jsou šikovní".

Reklama

Výběr článků

Načítám