Hlavní obsah

Topolánek pochválil Pecinu za součinnost policie na mítincích

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf ODS Mirek Topolánek nechtěl ve středu rozebírat kauzu, kdy jej měl ministr vnitra Martin Pecina požádat o stažení trestního oznámení na vrhače kamene na hustopečském mítinku. A to proto, že oznámení vůbec nepodával. Topolánek také prohlásil, že Pecinu neviní z nekalých úmyslů a dokonce jej pochválil za součinnost neuniformovaných policistů na mítincích občanských demokratů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mirek Topolánek

Článek

Pecina ve středu v tiskovém prohlášení odmítl, že by Topolánovi volal. Tvrdí, že se na něj naopak obrátil sám šéf ODS a požádal o zajištění ochrany stranických mítinků. Pecina ovšem zároveň uvedl, že v rámci hovoru sdělil Topolánkovi osobní názor, že by na jeho místě řešil situaci stažením trestního oznámení podaného kvůli hustopečskému útoku.

Topolánkovi vadily uniformy

„Já ani neviním ministra Pecinu z nějakých nekalých úmyslů, protože jsem odmítal na mítincích uniformovanou policii z důvodu, že se pak fakticky ty mítinky mohou zrušit. Taková ta dojemná starost ministerstva vnitra o to, aby mítinky probíhaly řádně, tímto způsobem totálně ruší politickou soutěž,“ sdělil Právu Topolánek.

Lídr ODS se přitom nechtěl vyjádřit ke kauze trestního oznámení, odůvodnil to tím, že jej nepodával. Uvedl ale, že Pecinu požádal o součinnost policie v souvislosti s útoky na jeho osobu na mítincích ODS.

„Pana ministra jsem požádal, v době, kdy začaly útoky na mou osobu na těch akcích, a nebyla to zdaleka jen ta hustopečská záležitost, o určitou součinnost s Policií ČR. A ta byla úspěšná. To vůbec nesouvisí s tím, co se dnes otvírá, a to je, jestli má být nebo nemá podáno trestní oznámení, jestli má nebo nemá být staženo. K tomu se vůbec nebudu vyjadřovat, protože já jsem ho sám nepodal,“ prohlásil předseda ODS.

Následně šéf občanských demokratů ministra vnitra Pecinu dokonce pochválil. „To, že součinnost s neuniformovanou policií na těch akcích byla velmi dobrá, za to musím pana ministra pochválit,“ řekl Topolánek.

Reklama

Související články

Útočník na Topolánka byl na pohřbu Kočky

Kauza útoku na předsedu ODS Mirka Topolánka se čím dál více zamotává. Ukazuje se, že jeden z útočníků dělal ochranku na loňském pohřbu Václava Kočky mladšího....

Výběr článků

Načítám