Hlavní obsah

Věci veřejné volají po inventuře podezřelých obchodů

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strana Věci veřejné chce využít možnosti, kterou nabízí Evropská komise, důkladně prošetřit některé podezřelé obchody se státním majetkem za posledních 10 let. Podle místopředsedkyně strany Karoliny Peake Evropská komise už několik podezřelých obchodů prověřuje nebo prověřovat bude. Jako příklad uvedla pochybný prodej karlovarského golfového hřiště.

Článek

„Tímto vyzýváme všechny lidi, kterým není lhostejné, jak se tady kradlo za posledních deset let, aby nám psali o nemravných prodejích a my z nich sestavím žebříček,“ uvedl včera na tiskové konferenci předseda VV Radka Johna.

V Čechách se krade podobně jako v Itálii, z toho lze dedukovat, že by toto opatření mohlo přinést až sto miliard korun.
Radek John, předseda VV

Věci veřejné již minulý týden zveřejnily návrh, podle kterého by se Česko mělo inspirovat Itálií či Německem a vyhlásit jednorázovou daňovou amnestii, pro podnikatele, kteří obešli daňové zákony a vyvezli peníze do zahraničí. Itálie v roce 2004 podle Johna získala díky amnestii 23 miliard euro.

„V Čechách se krade podobně jako v Itálii, z toho lze dedukovat, že by toto opatření mohlo přinést až sto miliard korun,“ uvedl John. 

Reklama

Související témata:

Související články

Věci veřejné povede Radek John

Novým předsedou politické strany Věci veřejné (VV) byl v sobotu v pražském Národním domě zvolen publicista Radek John. Nahradil Jaroslava Škárku, který byl...

Výběr článků

Načítám