Hlavní obsah

Odpoledne zasáhnou bouřky hlavně Moravu a Slezsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavně na Moravě a ve Slezsku lze ve čtvrtek odpoledne očekávat bouřky, ojediněle by kvůli přívalovým dešťům na některých místech mohlo spadnout až 40 milimetrů srážek. Hladiny řek se tak mohou lokálně ještě zvednout, celkově by se ale povodňová situace podstatně zhoršovat neměla, uvedla meteoroložka z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Článek

Kolem 12:15 se podle ní přeháňky vyskytovaly hlavně v severních, východních a středních Čechách, zasahují i pomezí Moravy a jižních Čech.

Později odpoledne by mělo pršet právě spíše na Moravě a ve Slezsku. Současné záplavy na některých místech jsou podle ní důsledkem přívalových srážek. "To byl hlavní problém a bude to hlavní problém," dodala.

"Vzhledem k předpokladu dalších srážek zejména bouřkového charakteru je nutné počítat i nadále s možností rozvodnění menších toků," uvedl ČHMÚ dopoledne.

Hydrometeorologové vydali výstrahu, v níž pro několik dalších dnů varovali před bouřkami, které by měly zasáhnout téměř celou republiku. Platí od dnešního poledne do nedělních 23:00 hodin, a to pro Prahu, Vysočinu a kraj Středočeský, Jihočeský, Pardubický, Královéhradecký, Liberecký, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský.

Od pátečního poledne by měli s bouřkami počítat obyvatelé Karlovarského, Plzeňského a Ústeckého kraje. Do nedělních 23:00 hodin nadále trvá na řekách Zlínského kraje povodňová bdělost a v Olomouckém a Moravskoslezském kraji pak povodňová pohotovost.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám